söndag 2 september 2007

Underbar weekend!

Nu har vi kommit hem ifrån vår weekend på Stufvenäs. Det har varit jätte bra, god mat och mysigt rum. Vi kom dit vid kl13 igår, då slappade vi på rummet en stund, kollade in alla saker på rummet. Sen vid 14.3o var det fika med nybakade scones och kakor. Kl 16 fick jag min ansiktsbehandling, det var annorlunda, brukar ju alltid välja massage så jag skulle testa något nytt tänkte jag. 16.30 var det Kalles tur att få fot massage. Sen var det dax för en sittning i vår bastu, det var mycket varmt men väldigt skönt. Vid 18.30 var det dax för drink, och sedan vår 5 rätters middag. Som var helt suverän!! Vi säger ju alltid att vi ska prova något nytt när man är ute och äter, men det blir alltid att man tar samma vanliga mat som man vet att man tycker om. Men nu har vi verkligen fått testa nya maträtter!

Aptitretare: Getostkräm med melon och skinkbitar
Förrätt 1: Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla
Förrätt 2: Klassisk Löjromstoast
Huvudrätt 1: Halstrad Hälleflundra serverad med lättrökt mandelpotatis, gurkskum
Citrus is (för att neutralisera smaklökarna)
Huvudrätt 2: Kalvrulle serverad med örtrostad potatis, vitlökssky och rotfrukter
Efterrätt: Chokladmoussebakelse serverad med exotisk fruktsallad och hallonsås
Vi fick välja ett vin paket som var speciellt uttaget för dessa rätter, så vi fick ett glas vin till varje rätt, som passade just för den rätten.

Efter middagen som var slut efter drygt 2 1/2 timme så gick vi till vårt rum för att njuta i vår jacuzzi. Där låg vi och bubblade, men utan bubbel i glaset för vi tyckte vi druckit tillräckligt med alkohol under kvällen :).
Jag tycker ni ska ta er en tripp till Stufvenäs Gästgiveri och njuta av lugn, ro och god mat!!

Inga kommentarer: